Ingelogd. Klik hier om foto's te bekijken. Klik hier om uit te loggen

Verbonden

Terugblik Visiting Old Friends

21 april 2018

 

Op 21 april j.l. was de Haagse Hogeschool het terrein waar een mooi aantal alumni elkaar troffen tijdens ‘Visiting Old Friends’, het kennis- en ontmoetingsfestival ter gelegenheid van het 30 jarig bestaan van de Haagse Hogeschool. Hoewel het weer meer uitnodigde om bos of strand op te zoeken waren er een kleine 500 alumni aanwezig. Ook van FM was een kleine, maar altijd gezellige delegatie aanwezig.

Na een gezamenlijke aftrap in de Aula waar door o.m. bestuursvoorzitter Leonard Geluk werd teruggekeken op en vooruitgeblikt naar de Haagse als kenniscentrum, netwerkhogeschool en plaats waar de samenleving zich in al zijn bijzondere diversiteit en rijkdom toont. In een ‘De Wereld Draait Door’ setting werd de rol en de opdracht van de Haagse besproken. Let’s Change! was daarbij opnieuw het adagium. De mogelijkheden en de potentie zijn aanwezig.

Na afloop van de centrale aftrap was er de mogelijkheid om bij de ‘eigen’ opleiding (of juist bij de ander) een aantal workshops te volgen.
De opleiding FM verzorgde twee workshops: De Facilitaire Escaperoom die werd gedraaid door enkele enthousiaste 4e jaars en leden van de studievereniging Facilitas en de workshop Ikigai die werd verzorgd door docent en alumnus Paul Pouw. Beide workshops werden goed bezocht.

Hoewel de opkomst hogeschoolbreed wat tegenviel hebben alumni en de aanwezige bestuursleden van Stichting FM Alumni, die verantwoordelijk waren voor het opleidingsdeel, zich prima vermaakt en was er alle tijd om bij te praten. En de beste catering, verzorging en inrichting? Als daar prijzen mee waren te winnen……
Maar dat mag je van ras-facilitators dan ook wel verwachten.

 

Terugblik Haags Inkoopsymposium 

 30 januari 2018

Op 31 januari werd in het Haagse het jaarlijkse Haagse  Inkoopsymposium gehouden. Het symposium werd voor de vijfde maal georganiseerd door de Haagse Hogeschool, opleiding Facility Management (minor inkoopmanagement), in samenwerking met gemeente Den Haag, MKB Den Haag, NEVI Kring Zuidwest en Significant. Diverse interessante sprekers kwamen langs, waaronder Jeroen Hofmeester, directeur Multiservices &  Maincontracting bij Facilicom.
Aanwezig waren pakweg 200 belangstellenden, waaronder inkoopprofessionals en studenten van de opleiding FM.
Hieronder een korte film en sfeerimpressie.

Vermeldenswaardig is zeker ook de Purchase Innovation Award die gewonnen werd door een aantal FM Studenten die de Procurement Escape Room hadden bedacht . Gefeliciteerd!!

Terugblik Mini Reunie Cohort 2017.

 

 

Op 23 januari j.l. werden de afgestudeerden van 2017 uitgenodigd om weer even bij te praten. Een jaarlijkse traditie.
Zo’n eerste ‘reunie’ trekt vooral die studenten die al wat meer betrokken zijn bij de opleiding en nieuwsgierig zijn hoe het met een aantal schoolmaatjes is gelopen. Het is prettig om te constateren dat iedereen een (mooie) baan heeft, een enkeling studeert verder. Mooie verhalen hoe men toch soms het vrije leven van de student mist en dat iedereen nu niet aan het eind van de avond hoeft te worden weggeduwd naar de uitgang. Want ja, er moet de volgende dag toch weer gewerkt worden. Na een gezamenlijk genoten buffet was het zoals te doen gebruikelijk het woord aan docent Lianne Knook die de nu al fameuze Facilitaire Pub Quiz afnam. Met uiteraard een winnaar die naar huis ging (of was het al op voor die tijd?) met een bierpakket. We blijven ze volgen, deze nieuwe, jonge FM kanjers.

Terugblik FM Alumni Netwerk avond “Werk in Uitvoering”

 

 

De zoveelste FM Almuni avond. En voor de zoveelste keer was het een succes. Knappe prestatie van de collega’s die er iedere weer in slagen een mooie parade aan sprekers te verzamelen.
Surrealistische beelden op maandagavond 30 oktober jl. in het studentenlandschap. Veiligheidslinten, ladders en andere bouwmaterialen. Wat is hier aan de hand? Het bleek de opmaat naar een interessante avond onder de titel “Wegens verbouwing
geopend”. Ruim zestig FM Alumni luisterden naar vier mooie praktijkverhalen. World Forum met o. a. FM Alumnus Nanette Kunst vertelde wat 10 jaar verbouwen voor effect heeft op evenementenorganisatie. Medisch Centrum Haaglanden (Frans van Riel) maakte duidelijk wat het belang is van de integrale benadering van verbouwen in het ziekenhuis. Twee mooie verhalen van ProRail bij monde van FM Alumnus Willeke Steenks en NS over de verbouwingen van Den Haag Centraal. Samen met de aanwezigen werd, ter afsluiting, een top 11 (!) van do’s and don’t gemaakt als het gaat om de facilitaire aspecten die kleven aan een verbouwing. Al met al een waardevolle avond waar nog lang werd nagepraat onder het genot van een goed glas wijn, kaas van de boer en verrassende hapjes! Deze bijeenkomsten zijn een zeer laagdrempelige manier om je netwerk en deskundigheid op peil te houden: aansluitend op de werkdag gezellig een hapje eten met collega’s en vervolgens een weerzien met FM alumni aangevuld met een goed inhoudelijk programma.

Stichting FM Alumni verwelkomt Yore als lid van de Club van 100. 

2017-10-19 YoreTalent is een jong bedrijf dat zich richt op het maken van de match tussen jonge, hoogopgeleide talenten van universiteiten en hogescholen, en het bedrijfsleven. Hun drijfveer is om talenten een zo goed, nuttig en leuk mogelijke start te bieden van hun carrière, zodat ze goed beslagen ten ijs komen en de mogelijkheid hebben om zich verder te ontwikkelen. Zij bieden niet zozeer alleen de eerste baan, maar vooral een begeleid groeipad. Yore verzorgt niet alleen de match, maar zorgt ook voor aanvullende trainingen en een coaching traject op maat. Gedurende 1-1,5 jaar zijn het talent, de opdrachtgever én Yore samen aan zet om de carrière een mooie start te geven. Na deze periode heeft de kandidaat een groei doorgemaakt en heeft hij of zij de mogelijkheid om bij de opdrachtgever in dienst te gaan. Binnenkort gaan Yore en FM Alumni aan tafel om na te gaan op welke wijze het aanstormend Haags FM Talent hierin een plaats kan krijgen.

Op 23 oktober a.s. houdt TONII opnieuw een event op de Haagse.

2017-10-17 Het evenement start om 16.30 uur en duurt tot ongeveer 21.00 uur. Sprekers zijn onder meer Erik van Assen van de NEVI, Marjan Minnesma van Urgenda. Paul Bessems spreekt over het nieuwe fenomeen ‘blockchain’. Uitsmijter van de avond is Pierre Wind die spreekt over kwaliteit en duurzaamheid in de professionele keuken. TONII werkt vaker samen met Stcihting FM Alumni en richt zich vooral op jonge(re) inkoopprofessionals met een aantal jaren ervaring. Maar ook ervaren ‘rotten’ zijn welkom met hun schat aan kennis, (levens)ervaring en – op onderdelen – doorontwikkelde competenties en vaardigheden. Alumni kunnen zich tegen korting inschrijven. Klik hiervoor op het logo hiernaast.

Volg ons op Social Media

Contactgegevens

Stichting FM Alumni Den Haag
De Haagse Hogeschool
Academie voor Facility Management

Johanna Westerdijkplein 75
Postbus 16397
2500 CB Den Haag

E-mailadres: info@fmalumni.nl

Strategische partners