Ingelogd. Klik hier om foto's te bekijken. Klik hier om uit te loggen

Haagse Nieuwe

De plek waar nieuw Haags FM Talent zich toont. We bieden ‘high potentials’  in het laatste jaar van hun studie graag een podium om zich alvast voor te stellen aan het werkveld en wellicht al in beeld te komen bij de bedrijven die maar wat graag Haags FM Talent in de organisatie aan het werk hebben. Ook speuren wij de vakbladen en de nieuwsmedia af naar de Haagse young professionals die zich op een mooie manier in de schijnwerpers hebben weten te plaatsen.

Meer dan 100 4e jaars presenteren zich aan bedrijven (en vice versa!)

2018-05-11 Het zal druk worden op de 7 juni! Meer dan 100 bijna-alumni presenteren zich aan bijna 20 bedrijven, of is het andersom? 

Het is alweer een traditie die jaren teruggaat: in de week waarin de afstudeeropdrachten zijn ingeleverd en beoordeeld, verzorgt Stichting FM Alumni voor de opleiding FM de jaarlijkse bedrijvendag. Bedrijven zijn op zoek naar Haags FM Toptalent, het feit dat dit jaar een record aantal bedrijven zich hebben aangemeld bevestigd dit. De markt is goed en bedrijven zijn op zoek naar nieuw, jong talent dat de kwaliteiten, competenties én de drive hebben om zich te bewijzen in het facilitaire werkveld. Of daarbuiten! Te constateren valt dat afgestudeerden van de opleiding FM breder inzetbaar zijn dan alleen in het facilitaire veld: de dienstverlenende houding, de analytische blik waarmee men in staat blijkt al snel probleem en oplossing te herkennen, gecombineerd met een dosis creativiteit en de niet zeuren maar poetsen mentaliteit maakt ze interessant voor menig bedrijf. Dat blijkt wel omdat dit jaar niet alleen facilitaire bedrijven de weg naar de bedrijvenmarkt hebben gevonden. 

In een prettige setting met een speed-date karakter worden studenten en bedrijven in staat gesteld om zoveel mogelijk contacten te leggen. Menig student is de laatste jaren dank zijn de bedrijvendag aan een mooie carriere begonnen.

Ook wel geinteresseerd om als bedrijf aanwezig te zijn? Neem contact op met m.e.h.dewit@hhs.nl.

Ben Pillen, winnaar AO prijs 2017 nomineert zich landelijk.

2017-11-22  Het leek niet op te houden voor oud-student Ben Pillen. De student die ook door Facto al werd gezien als een ‘rising star’ wist in juli 2017 de AO-Scriptieprijs in de wacht te slepen bij de Haagse FM-Opleiding door een afstuderopdracht aan te leveren die maar liefst met een 9,6 werd beoordeeld. Daarmee was hij direct een van de genomineerden voor de landelijke LOOFD FM-scriptie prijs.
Al snel werd vastgesteld dat zijn scriptie tot de top 3 behoorde. Op 22 november j.l. werd de winnaar bekend gemaakt tijdens het FMN Connect XL Congres dat plaatsvond bij Hogeschool InHolland in Diemen. De prijs voor de beste bachelorscriptie binnen het facilitaire werkveld werd echter gewonnen door Sabine Reinink (NHTV Facility Management).
Ben heeft zijn AO-onderzoek verricht bij Zorgpartners Midden-Holland (Zorgpartners). Zorgpartners biedt in de gemeente Gouda en omstreken in twaalf centra en bij cliënten thuis diverse vormen van zorg: Verzorging, Verpleging, Thuiszorg en Revalidatiezorg. Om deze zorg op een duurzame manier tot stand te laten komen heeft Ben een onderzoek uuitgevoerd naar een lange termijn strategie voor Zorgpartners op het gebied van duurzaamheid.
De AO leverde, mede door het eigen ontwikkelde model, een duidelijke bijdrage aan het te ontwikkelen beleid van Zorgpartners op het gebied van duurzaamheid en de verdere ontwikkeling van het FM vakgebied op dit gebied.
Ben werkt nu als Contract Administrator bij Nutricia Medical Nutrition.  Wij zijn er van overtuigd dat we meer van Ben gaan horen.

Milada Odenkirchen winnaar Jan van Beckumprijs 2017.

2017-09-25  Op vrijdag 22 september 2017 werd in het Academiegebouw in Utrecht voor de tweede keer de Jan van Beckum contractmanagement scriptieprijs uitgereikt. Drie studenten stonden voor een flinke uitdaging: hun scriptie verdedigen ten overstaan van de jury. Milada Odenkirchen, fris afgestudeerd in juli 2017,  mocht zich na een pitch met haar concurrenten de winnaar noemen van deze tweede editie en ging naar huis met onder andere een cheque van € 2000. Een nieuwe, interessante invalshoek en het door haar zelf ontwikkelde CICM model waren de doorslaggevende factoren.
Milada is ondertussen junior inkoper bij het Nufic.
Deel van de prijs was ook een presentatie tijdens de Nationale Contractmanagement Conferentie op 6 februari 2018. Tijdens die sessie zal ze de toehoorders bijpraten over het door haar ontwikkelde CICM model, een model dat laat zien hoe de relatie tussen circulair inkopen en contractmanagement zich verhoud en hoe organisaties zich kunnen ontwikkelen op dit gebied.

Volg ons op Social Media

Contactgegevens

Stichting FM Alumni Den Haag
De Haagse Hogeschool
Academie voor Facility Management

Johanna Westerdijkplein 75
Postbus 16397
2500 CB Den Haag

E-mailadres: info@fmalumni.nl

Strategische partners