Ingelogd. Klik hier om foto's te bekijken. Klik hier om uit te loggen

Verbonden

Weer grootste diplomering FM Den Haag: 96 nieuwe alumni!

9 juli 2018
Het is altijd het feestelijk sluitstuk van het collegejaar: de diplomering van de 4e jaars, die na jaren hard werken de handtekening kunnen zetten onder het getuigschrift. Maandag 9 juli was het weer zover: 96 studenten maakten hun opwachting in de aula van de Haagse Hogeschool.

Na een hartelijke ontvangst van studenten en hun familie, waarbij de corsages werden gespeld op prachtige outfits, werd men opgewacht in de aula. Zoals te doen gebruikelijk betraden de studenten enkele minuten nadat de familie had plaatsgenomen de aula,  glorieus en stralend afdalend via de trappen. Na een kort welkomstwoord van Paul Pouw, afstudeercoördinator en voorzitter van Stichting FM Alumni, was het woord aan Marjolein Moonen,  opleidingsmanager van de de opleiding Facility Management Den Haag. Aan haar de eer om de eerste FM Community Award uit te reiken aan Toon van Straaten. U leest hierover meer op deze pagina. Hierna was het woord voor Rob Grevenstette, die als lid van de werkveldcommissie en juryvoorzitter van de AO-Scriptieprijs de 4 genomineerden en de uiteindelijke winnaar mocht toespreken. Meer over dit feestelijke gebeuren leest u op deze pagina.

Hierna ging de grote groep uiteen om op vijf verschillende locaties het getuigschrift overhandigd te krijgen. Uiteraard niet zomaar, iedere docent-begeleider gebruikte dat moment om de betreffende student kort toe te spreken. Mooie korte verhalen waarbij lef, volharding, plezier en soms wat verdriet zichtbaar werden achter het afstudeertraject. Het waren vooral praatjes waarbij met trots de student met veel plezier en vertrouwen werd overgedragen aan het werkveld. FM Den Haag is terecht trots op haar afgestudeerden.

Na het officiele gedeelte was het uiteraard tijd om op het plein het glas met elkaar te heffen op deze behaalde mijlpaal. Tientallen foto’s zijn gemaakt, waarvan je er hier enkelen ziet. Doorstuderen, werk zoeken, op reis gaan, ieder heeft zijn eigen plan. De toekomst ziet er voor deze Haagse FM’ers goed uit, de markt is goed en velen hadden al voor het afstuderen diverse aanbiedingen op zak. Daarmee feliciteren wij deze bedrijven: je haalt wat moois in huis. De traditionele trapfoto (het past ieder jaar maar net) en het opnieuw heffen van het glas waren de opmaat naar een langzaam maar onverbiddelijk einde van het hbo-tijdperk. Velen zullen elkaar blijven volgen, er zijn vriendschappen gesmeed en soms meer dan dat. Ook wij zullen via dit platform contact blijven houden met The Class Of 2018!

Proficiat, het gaat jullie meer dan goed.

Strategische Partners verlengen sponsorcontract tot 2021

17 juni 2018
Wat kun je bereiken als Stichting FM Alumni, als je niet een stabiele kern van bedrijven om je heen hebt die willen optreden als sparring partner voor het bestuur, ‘critical friend’ zijn als de ideeën over tafel gaan en die vooral al jarenlang constructief zorg dragen voor een gezonde basis voor ons mooie netwerk?
Niet zo veel.

Het was dan ook met plezier, vertrouwen en ook wel een beetje gezonde spanning dat het bestuur de vier Strategische Partners vrijdag de 15e juni ‘in de boot nam’ voor het jaarlijkse overleg. En uiteraard proberen we dat op een prettige manier te laten plaats vinden. Zowel de partners als de leden van het bestuur kennen drukke agenda’s waarbij maar weinig tijd is om werkelijk de tijd te nemen om zaken te bespreken. Dan is het goed om er eens per jaar een hele middag op uit te trekken en het ruime sop te kiezen om ongestoord te praten over het wel en wee van de Alumni Stichting.

Een bijzonder gelegenheid dit keer omdat ook de contractverlenging in zicht kwam. Al sinds 2010 zijn Facilicom, Humanagement en MVGM partner van Stichting FM Alumni. Enkele jaren later volgde Worldforum The Hague zodate nu vier prachtige en stevige pijlers de Stichting ondersteunen. Voorafgaand aan de boottocht was gelukkig al duidelijk dat de intentie er was om opnieuw die steun weer voor drie jaar toe te zeggen. In een prima stemming en met prachtig weer werd dan ook uitgevaren voor een tocht over het Zuid-Hollandse water.

Uiteraard was er tijd en ruimte om te praten over de activiteiten die het afgelopen jaar zijn gerealiseerd en de plannen, rijp en groen, die er leven voor de komende jaren. De betrokkenheid van de vier partners bij de Stichting is groot, allen zijn in het verleden afgestudeerd aan de opleiding FM Den Haag en hebben hun sporen meer dan verdiend in het facilitaire veld. Die betrokkenheid draagt ook zorg voor een mère a boire aan ideeën die schreeuwen om nadere uitwerking. De partners kennen het werkveld en de ontwikkelingen die zich daar in afspelen.

Een uitgesproken gedachte is om de komende jaren in te zetten op verdere community vorming waarbij de aanwezige kennis van Alumni kan worden ingezet bij maatschappelijke opgaven: FM doet! in plaats van NL doet!  Daarnaast leeft het idee om een podium te bieden voor nieuw talent wat zich nog nét niet in de schijnwerpers heeft weten te spelen maar wel onderscheidend bezig is in het facilitaire werkveld. Juist het aanstormend FM Talent verdient steun, iets dat prima aansluit waar we ons als Stichting FM Alumni mee bezig houden, getuige ook de column ‘Haagse Nieuwe’ op de website. Tenslotte gaan we nog meer op zoek naar de verbinding met aanpalende werkvelden en kennisgebieden, op zoek naar vreemde en spannende dwarsverbanden: FM op Safari!

Voorlopig gaan we ons met de Strategische Partners eens buigen over de vraag hoe we het komend jaar met een ‘You Had To Be There’ evenement kunnen komen. Aan enthousiasme en inzet zal het zeker niet ontbreken. Stichting FM Alumni prijst zich gelukkig dat zij deze vier organisaties mag rekenen tot haar strategische partners.
Partnerschap én vriendschap verenigd in een mooie en blijvende alliantie.
We danken hen voor het vertrouwen, getoond in het verleden en opnieuw uitgesproken naar de toekomst.

Terugblik Visiting Old Friends

21 april 2018

 

Op 21 april j.l. was de Haagse Hogeschool het terrein waar een mooi aantal alumni elkaar troffen tijdens ‘Visiting Old Friends’, het kennis- en ontmoetingsfestival ter gelegenheid van het 30 jarig bestaan van de Haagse Hogeschool. Hoewel het weer meer uitnodigde om bos of strand op te zoeken waren er een kleine 500 alumni aanwezig. Ook van FM was een kleine, maar altijd gezellige delegatie aanwezig.

Na een gezamenlijke aftrap in de Aula waar door o.m. bestuursvoorzitter Leonard Geluk werd teruggekeken op en vooruitgeblikt naar de Haagse als kenniscentrum, netwerkhogeschool en plaats waar de samenleving zich in al zijn bijzondere diversiteit en rijkdom toont. In een ‘De Wereld Draait Door’ setting werd de rol en de opdracht van de Haagse besproken. Let’s Change! was daarbij opnieuw het adagium. De mogelijkheden en de potentie zijn aanwezig.

Na afloop van de centrale aftrap was er de mogelijkheid om bij de ‘eigen’ opleiding (of juist bij de ander) een aantal workshops te volgen.
De opleiding FM verzorgde twee workshops: De Facilitaire Escaperoom die werd gedraaid door enkele enthousiaste 4e jaars en leden van de studievereniging Facilitas en de workshop Ikigai die werd verzorgd door docent en alumnus Paul Pouw. Beide workshops werden goed bezocht.

Hoewel de opkomst hogeschoolbreed wat tegenviel hebben alumni en de aanwezige bestuursleden van Stichting FM Alumni, die verantwoordelijk waren voor het opleidingsdeel, zich prima vermaakt en was er alle tijd om bij te praten. En de beste catering, verzorging en inrichting? Als daar prijzen mee waren te winnen……
Maar dat mag je van ras-facilitators dan ook wel verwachten.

 

Terugblik Haags Inkoopsymposium 

 30 januari 2018

Op 31 januari werd in het Haagse het jaarlijkse Haagse  Inkoopsymposium gehouden. Het symposium werd voor de vijfde maal georganiseerd door de Haagse Hogeschool, opleiding Facility Management (minor inkoopmanagement), in samenwerking met gemeente Den Haag, MKB Den Haag, NEVI Kring Zuidwest en Significant. Diverse interessante sprekers kwamen langs, waaronder Jeroen Hofmeester, directeur Multiservices &  Maincontracting bij Facilicom.
Aanwezig waren pakweg 200 belangstellenden, waaronder inkoopprofessionals en studenten van de opleiding FM.
Hieronder een korte film en sfeerimpressie.

Vermeldenswaardig is zeker ook de Purchase Innovation Award die gewonnen werd door een aantal FM Studenten die de Procurement Escape Room hadden bedacht . Gefeliciteerd!!

Terugblik Mini Reunie Cohort 2017.

 

 

Op 23 januari j.l. werden de afgestudeerden van 2017 uitgenodigd om weer even bij te praten. Een jaarlijkse traditie.
Zo’n eerste ‘reunie’ trekt vooral die studenten die al wat meer betrokken zijn bij de opleiding en nieuwsgierig zijn hoe het met een aantal schoolmaatjes is gelopen. Het is prettig om te constateren dat iedereen een (mooie) baan heeft, een enkeling studeert verder. Mooie verhalen hoe men toch soms het vrije leven van de student mist en dat iedereen nu niet aan het eind van de avond hoeft te worden weggeduwd naar de uitgang. Want ja, er moet de volgende dag toch weer gewerkt worden. Na een gezamenlijk genoten buffet was het zoals te doen gebruikelijk het woord aan docent Lianne Knook die de nu al fameuze Facilitaire Pub Quiz afnam. Met uiteraard een winnaar die naar huis ging (of was het al op voor die tijd?) met een bierpakket. We blijven ze volgen, deze nieuwe, jonge FM kanjers.

Terugblik FM Alumni Netwerk avond “Werk in Uitvoering”

 

 

De zoveelste FM Almuni avond. En voor de zoveelste keer was het een succes. Knappe prestatie van de collega’s die er iedere weer in slagen een mooie parade aan sprekers te verzamelen.
Surrealistische beelden op maandagavond 30 oktober jl. in het studentenlandschap. Veiligheidslinten, ladders en andere bouwmaterialen. Wat is hier aan de hand? Het bleek de opmaat naar een interessante avond onder de titel “Wegens verbouwing
geopend”. Ruim zestig FM Alumni luisterden naar vier mooie praktijkverhalen. World Forum met o. a. FM Alumnus Nanette Kunst vertelde wat 10 jaar verbouwen voor effect heeft op evenementenorganisatie. Medisch Centrum Haaglanden (Frans van Riel) maakte duidelijk wat het belang is van de integrale benadering van verbouwen in het ziekenhuis. Twee mooie verhalen van ProRail bij monde van FM Alumnus Willeke Steenks en NS over de verbouwingen van Den Haag Centraal. Samen met de aanwezigen werd, ter afsluiting, een top 11 (!) van do’s and don’t gemaakt als het gaat om de facilitaire aspecten die kleven aan een verbouwing. Al met al een waardevolle avond waar nog lang werd nagepraat onder het genot van een goed glas wijn, kaas van de boer en verrassende hapjes! Deze bijeenkomsten zijn een zeer laagdrempelige manier om je netwerk en deskundigheid op peil te houden: aansluitend op de werkdag gezellig een hapje eten met collega’s en vervolgens een weerzien met FM alumni aangevuld met een goed inhoudelijk programma.

Stichting FM Alumni verwelkomt Yore als lid van de Club van 100. 

2017-10-19 YoreTalent is een jong bedrijf dat zich richt op het maken van de match tussen jonge, hoogopgeleide talenten van universiteiten en hogescholen, en het bedrijfsleven. Hun drijfveer is om talenten een zo goed, nuttig en leuk mogelijke start te bieden van hun carrière, zodat ze goed beslagen ten ijs komen en de mogelijkheid hebben om zich verder te ontwikkelen. Zij bieden niet zozeer alleen de eerste baan, maar vooral een begeleid groeipad. Yore verzorgt niet alleen de match, maar zorgt ook voor aanvullende trainingen en een coaching traject op maat. Gedurende 1-1,5 jaar zijn het talent, de opdrachtgever én Yore samen aan zet om de carrière een mooie start te geven. Na deze periode heeft de kandidaat een groei doorgemaakt en heeft hij of zij de mogelijkheid om bij de opdrachtgever in dienst te gaan. Binnenkort gaan Yore en FM Alumni aan tafel om na te gaan op welke wijze het aanstormend Haags FM Talent hierin een plaats kan krijgen.

Op 23 oktober a.s. houdt TONII opnieuw een event op de Haagse.

2017-10-17 Het evenement start om 16.30 uur en duurt tot ongeveer 21.00 uur. Sprekers zijn onder meer Erik van Assen van de NEVI, Marjan Minnesma van Urgenda. Paul Bessems spreekt over het nieuwe fenomeen ‘blockchain’. Uitsmijter van de avond is Pierre Wind die spreekt over kwaliteit en duurzaamheid in de professionele keuken. TONII werkt vaker samen met Stcihting FM Alumni en richt zich vooral op jonge(re) inkoopprofessionals met een aantal jaren ervaring. Maar ook ervaren ‘rotten’ zijn welkom met hun schat aan kennis, (levens)ervaring en – op onderdelen – doorontwikkelde competenties en vaardigheden. Alumni kunnen zich tegen korting inschrijven. Klik hiervoor op het logo hiernaast.

Volg ons op Social Media

Contactgegevens

Stichting FM Alumni Den Haag
De Haagse Hogeschool
Academie voor Facility Management

Johanna Westerdijkplein 75
Postbus 16397
2500 CB Den Haag

E-mailadres: info@fmalumni.nl

Strategische partners