Ingelogd. Klik hier om foto's te bekijken. Klik hier om uit te loggen

Haagse Nieuwe

De plek waar nieuw Haags FM Talent zich toont. We bieden ‘high potentials’  in het laatste jaar van hun studie graag een podium om zich alvast voor te stellen aan het werkveld en wellicht al in beeld te komen bij de bedrijven die maar wat graag Haags FM Talent in de organisatie aan het werk hebben. Ook speuren wij de vakbladen en de nieuwsmedia af naar de Haagse young professionals die zich op een mooie manier in de schijnwerpers hebben weten te plaatsen.

Bedrijvendag 2018 weer een mooi succes!

2018-06-10 Het was een drukke donderdagmiddag met allemaal blije gezichten: Bedrijvendag 2018, het jaarlijkse evenement waar de bedrijven van onze FM Alumni Businessclub in staat worden gesteld kennis te maken met de nieuwste lichting FM’ers die de Haagse Opleiding voor FM half juli zal gaan opleveren.

Want ze zijn er nog niet helemaal! Eerder die week kregen de 4e jaars studenten te horen of hun afstudeeropdracht als voldoende was beoordeeld. Voor een kleine 90 was dit het geval en voor een groep van 13 studenten moest (en kon) en nog wat gerepareerd worden. Voornamelijk opgeluchte gezichten dus deze middag. Het enige wat nu nog rest is een presentatie en verdediging. Dat mag voor deze ‘specialisten’ op hun eigen onderzoeksgebied echter niet al te veel problemen meer geven. Alle tijd en ruimte dus om even te focussen op het  moment na de studie.

Er waren vijftien bedrijven aanwezig die graag het gesprek aan wilden gaan met deze studenten. Het is goed vissen in de Haagse vijver en uiteraard was men op zoek naar de ‘high potentials’. De markt is (meer dan) goed en terecht werd er door iemand opgemerkt dat eigenlijk de rollen zouden moeten worden omgedraaid: niet de studenten die langs komen bij de bedrijven, maar de bedrijven die langs komen bij de studenten. Maar nog steeds met diezelfde vraag: wat kunnen wij voor elkaar betekenen? Er is nog steeds veel behoefte aan jonge FM interim talent, een mooie start van een carrière want het biedt de mogelijkheid om in korte tijd veel ervaring op te doen. Er was, zoals de laatste jaren te doen gebruikelijk, veel interesse vanuit de inkoopbranche (Aeves Benefit, Inkopenvoor, Significant, In2Talent) , maar er waren ook bedrijven aanwezig die nieuw talent zochten voor de hospitalitybranche (Hospitality Group) de evenementenbranche (Worldforum) de vastgoedmarkt (MVGM) en meer algemene FM (interim) functies (Humanagement, Facilicom, Measuremen, Yore, VFM, Trots, Total Soutions en de Arrange Group). Er zijn tientallen gesprekken gevoerd tijdens het speed-daten die voor een aantal studenten waarschijnlijk zullen leiden tot de start van een mooie carriere.

Naast het speeddaten was er de mogelijkheid om een professionele profielfoto te laten maken, het CV te laten checken door Tempo Team en was er ook de gelegenheid te spreken met iemand van de Universiteit Wageningen over de Master in FM. Het geheel werd aan het eind van de middag afgesloten met een borrel op het FM terras.

Al met al een meer dan geslaagde middag voor alle partijen, zo waren ook de signalen na afloop. Voor de studenten in kwestie: nu alleen nog even afstuderen en dan volgende stap zetten! En of dat doorsturen is, een wereldreis of een start bij een van de bedrijven van de FM Alumni Business Club, we wensen ze hoe dan ook een mooie toekomst en verwelkomen ze straks met plezier als Nieuwe Haagse FM Alumni.

Hieronder nog een slideshow met foto’s die deze middag zijn gemaakt.

Ben Pillen, winnaar AO prijs 2017 nomineert zich landelijk.

2017-11-22  Het leek niet op te houden voor oud-student Ben Pillen. De student die ook door Facto al werd gezien als een ‘rising star’ wist in juli 2017 de AO-Scriptieprijs in de wacht te slepen bij de Haagse FM-Opleiding door een afstuderopdracht aan te leveren die maar liefst met een 9,6 werd beoordeeld. Daarmee was hij direct een van de genomineerden voor de landelijke LOOFD FM-scriptie prijs.
Al snel werd vastgesteld dat zijn scriptie tot de top 3 behoorde. Op 22 november j.l. werd de winnaar bekend gemaakt tijdens het FMN Connect XL Congres dat plaatsvond bij Hogeschool InHolland in Diemen. De prijs voor de beste bachelorscriptie binnen het facilitaire werkveld werd echter gewonnen door Sabine Reinink (NHTV Facility Management).
Ben heeft zijn AO-onderzoek verricht bij Zorgpartners Midden-Holland (Zorgpartners). Zorgpartners biedt in de gemeente Gouda en omstreken in twaalf centra en bij cliënten thuis diverse vormen van zorg: Verzorging, Verpleging, Thuiszorg en Revalidatiezorg. Om deze zorg op een duurzame manier tot stand te laten komen heeft Ben een onderzoek uuitgevoerd naar een lange termijn strategie voor Zorgpartners op het gebied van duurzaamheid.
De AO leverde, mede door het eigen ontwikkelde model, een duidelijke bijdrage aan het te ontwikkelen beleid van Zorgpartners op het gebied van duurzaamheid en de verdere ontwikkeling van het FM vakgebied op dit gebied.
Ben werkt nu als Contract Administrator bij Nutricia Medical Nutrition.  Wij zijn er van overtuigd dat we meer van Ben gaan horen.

Milada Odenkirchen winnaar Jan van Beckumprijs 2017.

2017-09-25  Op vrijdag 22 september 2017 werd in het Academiegebouw in Utrecht voor de tweede keer de Jan van Beckum contractmanagement scriptieprijs uitgereikt. Drie studenten stonden voor een flinke uitdaging: hun scriptie verdedigen ten overstaan van de jury. Milada Odenkirchen, fris afgestudeerd in juli 2017,  mocht zich na een pitch met haar concurrenten de winnaar noemen van deze tweede editie en ging naar huis met onder andere een cheque van € 2000. Een nieuwe, interessante invalshoek en het door haar zelf ontwikkelde CICM model waren de doorslaggevende factoren.
Milada is ondertussen junior inkoper bij het Nufic.
Deel van de prijs was ook een presentatie tijdens de Nationale Contractmanagement Conferentie op 6 februari 2018. Tijdens die sessie zal ze de toehoorders bijpraten over het door haar ontwikkelde CICM model, een model dat laat zien hoe de relatie tussen circulair inkopen en contractmanagement zich verhoud en hoe organisaties zich kunnen ontwikkelen op dit gebied.

Volg ons op Social Media

Contactgegevens

Stichting FM Alumni Den Haag
De Haagse Hogeschool
Academie voor Facility Management

Johanna Westerdijkplein 75
Postbus 16397
2500 CB Den Haag

E-mailadres: info@fmalumni.nl

Strategische partners